Nieuws

Nieuwsbrief week 04, 2017

Toekenningen werkbijdrage muziekauteurs bekend

De toekenningen voor de werkbijdrage van muziekauteurs voor de tweede aanvraagronde van september 2016 zijn bekend.
Opvallend aan de aanvragen is het toegenomen aantal aanvragen en honoreringen vanuit de popsector. Dit is mogelijk te verklaren door de bijeenkomst voor popmuzikanten over het aanvragen van een werkbijdrage muziekauteur, die het Fonds Podiumkunsten begin september vorig jaar organiseerde. Bekijk hier het overzicht van de toegekende werkbijdrage muziekauteur.

 

Wat levert streaming nu helemaal op?

 

Voor het eerst sinds 2014 heeft het Amerikaanse blog The Trichordist een update geplaatst van de uitbetalingen van de verschillende streamingdiensten. Het betreft de gegevens over het jaar 2016, verkregen aan de hand van een independent label met een catalogus van ongeveer 150 albums, die samen goed waren voor meer dan 115 miljoen streams.
Zoals verwacht zijn met het stijgen van het aantal streams de bedragen per stream lager geworden. Spotify bijvoorbeeld betaalde in 2014 nog 0,520 dollarcent per stream, terwijl dat vorig jaar 0,437 dollarcent was. Een vermindering met 16%.

 

 

 

Telco Sprint breidt belang in Tidal uit naar 33%

Het Amerikaanse telecombedrijf Sprint heeft zijn aandeel in Tidal uitgebreid en is nu voor 33% eigenaar van het bedrijf. Het heeft daarvoor 200 miljoen dollar betaald, wat de streamingdienst op 600 miljoen dollar waardeert. Jay Z en de 24 andere artiesteigenaren behouden hun belangen in Tidal.
Als onderdeel van de deal wordt Tidal beschikbaar gesteld aan de 45 miljoen bestaande Sprint-abonnees en mensen die zich in de toekomst aansluiten. Zij krijgen via de dienst ook exclusief materiaal aangeboden.
Het nieuws kwam naar buiten vlak nadat het Noorse Dagens Næringsliv een uitgebreid rapport publiceerde, waaruit bleek dat Tidal het aantal abonnees schromelijk overdreef. In plaats van het officiële getal van 4 miljoen bleken dit er slechts 1 miljoen te zijn.

Foto: Theo Wargo/Getty Images voor Live Nation

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

terug