Nieuws

Nieuwsbrief week 47, 2016

In memoriam Eddy Christiani

Op 24 oktober jl. is Eddy Christiani, lid van Popauteurs.nl, overleden. Eind jaren dertig werd de zanger bekend dankzij zijn levensliedjes en natuurlijk zijn (toen) unieke gitaarsound. Eddy was de eerste Nederlandse artiest met een elektrische gitaar.
Hij schreef mee aan een aantal grote Nederlandstalige hits, waaronder Zonnig Madeira (1938), Ouwe Taaie (1943) en een van zijn allergrootste hits: Spring Maar Achterop (1952). In 1965 ontving hij een Gouden Harp voor zijn totale oeuvre. Eddy werd in 1977 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en ontving in 2005 een Edison voor zijn ‘Oeuvre Lichte Muziek’. Op 89-jarige leeftijd nam hij in 2007 met een theatertournee afscheid van het publiek.
Eddy Christiani bereikte de respectabele leeftijd van 98 jaar.

Foto: Marcel Antonisse/ANP

 

Amazon begint aan Europese uitrol van zijn Spotify-rivaal

Een maand nadat Amazon Music Unlimited in de Verenigde Staten werd gelanceerd, is ook begonnen met de uitrol in Europa. De streaming muziekdienst is nu ook verkrijgbaar in Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk. Net als in het thuisland zijn er drie abonnementsvormen beschikbaar: 1) toegang tot de meer dan 40 miljoen tracks voor maar €3,99 per maand in combinatie met een Amazon Echo (draadloze speaker die met de stem te bedienen is), 2) bestaande Amazon Prime-leden (waarvan er alleen al in de UK miljoenen zijn) betalen €7,99 per maand (of €79 per jaar) voor onbeperkt gebruik op elk apparaat, 3) niet-Prime-leden betalen het gekende standaardbedrag van €9,99 per maand.
Bij het prijspunt van €7,99 wordt de uitbetaling aan rechthebbenden door Amazon zelf aangevuld. Het bedrijf heeft deze aanbieding geïntroduceerd om een prijsvoordeel te kunnen bieden t.o.v. andere aanbieders van streamingdiensten, zoals Spotify en Apple.
Het is nog niet bekend wanneer Amazon Music Unlimited naar Nederland komt.

 

 

 

Muziekdienst The Electric Jukebox zet in op gebruiksgemak

The Electric Jukebox had een slechtere start kunnen hebben. Het zojuist in het Verenigd Koninkrijk gelanceerde Britse streaming-platform wordt ondersteund door o.a. Sheryl Crow en Robbie Williams, maar belangrijker nog: door alle drie de major labels en independents Merlin, PIAS, Believe Digital en InGrooves. Ook met alle grote pan-Europese uitgevers, waaronder Universal Music Publishing Group, Sony/ATV, Warner/Chappell Music, PRS For Music en SACEM zijn afspraken gemaakt.
The Electric Jukebox is een dongel die in de HDMI-poort van een tv geplugd kan worden en, na met Wifi verbonden te zijn, via een draadloze controller bediend wordt. Om reclamevrij toegang te hebben tot de 29 miljoen beschikbare tracks hoeft de gebruiker daarmee slechts functies op het scherm aan te wijzen en te klikken. De controller is ook voorzien van een microfoon om met de stem commando’s te geven. Het apparaat kost in Engeland £169,00 (incl. een jaarabonnement op de dienst). Daarna moet £52,00 per jaar betaald worden voor het gebruik van de dienst.
Een internationale uitrol van The Electric Jukebox staat gepland voor 2017.

 

Ook interessant:

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

SaveSave

terug