Nieuws

Nieuwsbrief week 28, 2016

Belangrijkste besluiten van laatste ALV

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Popauteurs.nl, op 13 juni jl., zijn de jaarcijfers 2015 en de begroting 2016 door de leden goedgekeurd.
Ook is Teun Pranger, die als nieuw bestuurslid was voorgedragen, met algemene stemmen benoemd. Teun is aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afgestudeerd in Burgerlijk Recht en Intellectueel Eigendom, maakt deel uit van dj-duo Keljet en is momenteel docent Media- en Entertainmentrecht aan Fontys hogeschool in Tilburg. Hij zal dan ook in het Popauteurs.nl-bestuur zitting nemen als juridisch adviseur.
Wij wensen Teun een prettige tijd in ons midden en bedanken de leden voor hun komst naar de ALV!

 

 

Stairway To Heaven-riff niet gestolen

Na een rechtszaak van zes dagen is Led Zeppelin door een jury in Los Angeles vrijgesproken van plagiaat. In tegenstelling tot wat in de aanklacht staat, is de wereldberoemde opeingsriff uit Stairway To Heaven dus niet gekopieerd uit de instrumentale track Taurus van de band Spirit. De nabestaanden van Spirit-gitarist Randy Wolfe eisten een deel van de royalty’s die met de rockclassic zijn verdiend.
Robert Plant en Jimmy Page van Led Zeppelin en hun label Warner Music Group zijn uiteraard blij met de uitspraak, die volgens hen een eind maakt aan de speculaties over de oorsprong van Stairway To Heaven en ‘bevestigt wat wij al 45 jaar weten’.

 

 

 

Spotify heeft nu meer dan 100 miljoen actieve gebruiker

Een maand nadat Spotify bekendmaakte dat het eind 2015 89 miljoen actieve gebruikers had, heeft de dienst gemeld dat dat aantal inmiddels de 100 miljoen gepasseerd is. Dit houdt in dat Spotify momenteel 1,8 miljoen actieve gebruikers per maand aan zijn platform toevoegt.
Wat niet duidelijk is, is of de conversie naar betalende gebruikers gelijke tred houdt met de laatste bekende cijfers. Eind 2015 hadden 28 miljoen van de in totaal 89 miljoen gebruikers een betaald abonnement, een conversie van 31,5%. Als Spotify dat percentage heeft kunnen vasthouden, zou het aantal abonnees nu op 31,5 miljoen moeten liggen. Het laatst bekende getal in dit opzicht dateert van maart dit jaar, toen de Zweedse streamingdienst naar eigen zeggen 30 miljoen betalende gebruikers had, wat zou inhouden dat er 1 miljoen abonnees per maand bijkomen.

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

terug