Nieuws

Nieuwsbrief week 15, 2016

 

 

Kassa: ‘Spotify biedt het meeste waar voor je geld’

 

 

 

 

 

Het consumentenprogramma van de VARA, Kassa, heeft acht streamingdiensten getest. Apple Music, Deezer, Google Play Music, Groove Music, Napster, Quobus, Spotify en Tidal werden getest op muziekaanbod, luisterervaring, gebruiksgemak en ontdekkingsalgoritmes. De tests werden uitgevoerd door studenten en een docent van de opleiding Muziek & Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Lees hier alle testresultaten. Spotify komt als beste uit de bus. Het eindcijfer 8,2 ligt ruim een punt hoger dan dat van de nummer 2, Deezer (7,1). Tidal eindigt met een 7,0 op de derde plaats.

SoundCloud lanceert abonnementendienst Go

Na een deal gesloten te hebben met Sony Music, waarmee nu alle drie de majors aan boord zijn, is SoundCloud zijn eigen abonnementsdienst gestart. Deze dienst, Go, is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten uitgerold, maar andere landen volgen later dit jaar. Na een gratis proefperiode van 30 dagen betalen abonnees $9.99 per maand. In ruil daarvoor krijgen gebruikers reclamevrije toegang tot een catalogus van 125 miljoen(!) tracks, die ze ook offline kunnen beluisteren. SoundCloud heeft wereldwijd 175 miljoen gebruikers. Lees meer

 

Waar gaat Spotify die 1 miljard dollar aan besteden?

 

 

 

 

 

 

 

In een nieuwe financieringsronde heeft Spotify voor 1 miljard dollar aan investeringen opgehaald. Een enorm bedrag; zo groot zelfs, dat het onwaarschijnlijk is dat dit gebruikt zal worden voor kleine aankopen. Een dergelijk bedrag leent zich meer voor het binnenhalen van een grote vis. Maar welke? De overname van een concurrent zou Spotify meer abonnees opleveren, maar die zou het op eigen kracht wellicht ook aantrekken. Daar weegt de hoofdpijn van het samenvoegen van twee bekende merken niet tegenop. Een muzieklabel misschien? Met 1 miljard dollar kun je geen major kopen, maar wel een grote independent. Wellicht een ticketingbureau of een bedrijf dat merchandise maakt? Een fabrikant van in-home audiosystemen? Of gebruikt Spotify het bedrag om vertrouwen te wekken t.b.v. een toekomstige beursgang? In dit artikel worden alle mogelijkheden op een rijtje gezet.

 

 

Ook interessant…

The three major players that could disrupt the streaming music industry

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

terug