Nieuws

Nieuwsbrief week 09, 2016

Spotify heeft in Nederland marktaandeel van 86%

Uit nog niet officieel gepubliceerd onderzoek van GfK naar de populariteit van muziekstreamingdiensten in Nederland blijkt Spotify met kop en schouders boven de concurrentie uit te steken. De Zweedse dienst haalt hier een marktaandeel van 86%. Apple Music heeft sinds de lancering in juni 2015 al 9% veroverd. Deezer loopt daar een procent op achter. Opvallend is dat Tidal zo weinig Nederlandse gebruikers heeft, dat het nauwelijks meetbaar is. Het aantal ondervraagden dat zegt aan muziekstreaming te doen, bedraagt 38%. Vorig jaar was dat nog 35%.
De onderzoeksresultaten werden door Will Page, director of economics van Spotify, gepresenteerd tijdens muziekconferentie Fastforward in Amsterdam.

Bron

 

 

 

Apple Music voegt in een maand tijd 1 miljoen abonnees toe

Eddy Cue, senior vice president bij Apple Music, heeft bekendgemaakt dat het aantal abonnees van de muziekdienst half februari de 11 miljoen voorbijging. Dat is een miljoen meer dan een maand eerder. Volgens Cue is deze sprong te danken aan het ‘opvoeden’ van de gebruikers. Het bleek dat veel van hen niet wisten wat ze zouden krijgen in ruil voor die 10 dollar per maand. Apple heeft er veel tijd in gestoken om dat duidelijker naar voren te brengen.
Als Apple Music in dit tempo blijft groeien, heeft het eind dit jaar 20 miljoen gebruikers. De dienst is inmiddels in 113 landen beschikbaar.

Lees meer

 

 

 

 

 

Buma Awards voor verrassende winnaars en in nieuwe categorieën

De derde editie van de Buma Awards-uitreiking, waar Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers worden geëerd, heeft een aantal verrassende winnaars opgeleverd. De bij het grote publiek onbekende Martijn Konijnenburg won een Buma Award voor het best verkochte nummer in de categorie Nationaal, dankzij de hitsingle Firestone die hij voor Kygo schreef. Afrojack werd onderscheiden voor Hey Mama dat hij samen met David Guetta tot een wereldhit maakte. Buma Cultuur kende een Gouden Harp toe aan Duncan Stutterheim en er was een Lifetime Achievement Award voor Boudewijn de Groot. De Lennaert Nijgh Prijs voor beste tekstdichter ging naar Herman van Veen.
Ook werden prijzen uitgereikt in drie nieuwe categorieën: Vormgeving Radio (Diederick Huizinga), Vormgeving TV (Martijn Schimmer) en de Buma Classical Award (Jacob ter Veldhuis).

Persbericht

 

 

Ook interessant…

The truth behind songwriter royalties: billions of streams pay less than minimum wage

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

terug