Nieuws

Nieuwsbrief week 07, 2016

Minister Bussemaker reageert op inkomenspositie popmuzikanten

In antwoord op schriftelijke vragen van Tweede Kamerleden Van Dekken (PvdA) en Van Dijk (SP) over de inkomenspositie van popmuzikanten geeft minister Bussemaker aan de uitkomsten van het onderzoek ‘Pop, wat levert het op?’ zorgelijk te vinden. Zij heeft de Raad voor Cultuur gevraagd haar te adviseren over de inzet van de 2 miljoen euro die door de Kamer in 2016 bestemd is voor verbetering van de positie van de kunstenaar op de arbeidsmarkt. Daar horen ook popmuzikanten bij. Het advies van de Raad voor Cultuur verwacht zij uiterlijk eind maart.

Lees meer

 

 

 

 

Amazon wil streamingdienst lanceren

E-commerce gigant Amazon heeft (vroege) plannen om een streaming abonneedienst op te zetten in de geest van Spotify en Apple Music. Dat meldt de New York Post. De nieuwe dienst zou naast Amazon Prime komen, waarbij Amerikanen voor 99 dollar per jaar onder meer onbeperkt en reclamevrij toegang hebben tot ruim 1 miljoen tracks en honderden playlists.
Amazon wil de nieuwe dienst voor een marktconforme prijs van 9,99 dollar per maand aanbieden, maar overweegt een maandelijkse korting van 3 à 4 dollar te bieden aan consumenten die ook een Echo kopen. Dit is een recent geïntroduceerde luidspreker die op stemcommando’s reageert.
Amazon, dat claimt de grootste verkoper te zijn van fysieke muziek en de nummer 2 op het gebied van digitale muziek, zou de streamingdienst in het najaar willen lanceren.

Bron

 

 

 

 

 

 

Spotify boekt recordconversie van gratis naar betaald gebruik

Uit een artikel in Svenska Dagbladet blijkt dat Spotify nu wereldwijd 28 miljoen betaalde abonnees heeft op ‘bijna 100 miljoen’ actieve gebruikers. Stel dat dit aantal 99 miljoen is, dan zou Spotify dus 28,3% van zijn klanten succesvol naar betalende abonnees hebben omgezet. Niet eerder was dit percentage zo hoog. Tot begin 2015 was de conversie steeds 25%. Vorig jaar zomer, bij de bekendmaking van de laatste officiële groeicijfers (75 miljoen actieve gebruikers, waarvan 20 miljoen abonnees) groeide de conversie naar 26,7%. Dit percentage zou nu dus nog verder gestegen zijn.
Aangezien door prijsacties en schommelende wisselkoersen wereldwijd gemiddeld 65,50 euro voor een jaarabonnement wordt betaald, betekent dit dat Spotify dit jaar ruim 1,8 miljard euro omzet, waarvan het 70% aan de rechthebbenden doorbetaalt.

 

Lees meer

 

 

Groeiend aantal Nederlanders downloadt dagelijks

35% van de Nederlanders downloadt weleens content (zoals films of series, muziek of games) zonder hiervoor te betalen, of laat dit door een familielid, vriend of kennis doen. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper.
Van alle Nederlanders downloadt 13% wel eens zonder betaling via peer-to-peernetwerken, zoals torrentsites. Het dagelijks downloaden via peer-to-peer zit volgens Telecompaper in de lift. 16% van de mensen die zelf of via anderen gebruik maken van peer-to-peer, zegt dat er dagelijks gedownload wordt. Bij het vorige meetmoment, in november 2014, was dat 9%. Het dagelijks downloaden of laten downloaden via nieuwsgroepen steeg in die periode van 13 naar 18%. De respondenten gaven echter aan dat de hoeveelheid gedownloade content is afgenomen. 15% van hen zegt dat dit komt doordat er minder tijd voor is. 12% stelt minder interesse te hebben gekregen voor wat men eerst downloadde of liet downloaden.

Bron

 

 

Ook interessant…

Will streaming music kill songwriting?
The Pirate Bay just became a streaming service. Great.
Deezer en Huawei kondigen eerste wereldwijde muziekstreaming samenwerking aan

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

terug