Nieuws

Nieuwsbrief september 2015

Hogere frequentie digitale nieuwsbrief

ls belangenvereniging en ontmoetingsplaats voor componisten en tekstschrijvers wil Popauteurs.nl je in staat stellen je vak zo goed mogelijk uit te oefenen. Dat doen we onder meer door relevante ontwikkelingen te volgen, belangrijke onderwerpen te agenderen, te lobbyen en tips en ervaringen uit te wisselen.
Om je nog beter en sneller te informeren, voeren we de frequentie van onze digitale nieuwsbrief op. Vanaf nu verschijnt die twee keer per maand en drukken we in urgente gevallen gewoon een keer extra op de knop.
Wat je kunt verwachten is o.a. belangwekkend nieuws, politieke besluiten, personalia, mededelingen van het bestuur, juridisch advies en aankondigingen/uitnodigingen. Feedback en suggesties zijn uiteraard altijd welkom via info@popauteurs.nl!

 

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2015

Als lid van Popauteurs.nl heb je er recht op te weten wat wij het afgelopen jaar voor je gedaan hebben en hoe wij de toekomst zien. Uiteraard is het bestuur ook zeer geïnteresseerd in jouw visie op de activiteiten van de vereniging. Daarom ben je van harte uitgenodigd voor de ALV. Die vindt dit jaar plaats op 5 oktober in de Wisseloord Studio’s aan de Catharina van Renneslaan 10, 1217 CX Hilversum. Inloop vanaf 19.00u.; aanvang: 19.30u.
Op de agenda staan belangrijke zaken als het jaarverslag en exploitatieverslag 2014, de begroting 2015, de benoeming van de kascommissie 2015 en bestuursverkiezingen, maar ook komt Andy Zondervan (Buma/Stemra) een presentatie geven over streaming/nieuwe businessmodellen. Een niet te missen kans om bijgepraat te worden over de toekomst van het vak. Jouw vak. De ALV wordt afgesloten met een borrel.
Popauteurs.nl is er voor jou en we hopen dan ook op je aanwezigheid, 5 oktober aanstaande. Tot dan!

 

Nieuwe opzet Buma NL Awards

De aan de Buma NL-conferentie gekoppelde awardshow krijgt een andere grondslag. Voor de bij Buma/Stemra aangesloten artiesten, tekstschrijvers en componisten wordt bijgehouden hoeveel er digitaal en fysiek van hun muziek wordt verkocht en ook hoe vaak die wordt gedraaid in bijvoorbeeld kroegen en op radio en tv. Die ‘harde’ cijfers vormen voortaan de basis voor de toekenning van de prijzen. Voorheen werden de winnaars gekozen door een vakjury.
Er zijn awards in de categorieën Beste Album – Populair, Beste Album – Hollands, Beste Single – Populair, Beste Single – Hollands, Sena Award: Meest gedraaid op radio en televisie, Meest gedraaid in de Nederlandse horeca, Beste Auteur en Lifetime achievement. Daarnaast worden twee publieksprijzen uitgereikt: Tino Martin, Jeffrey Heesen en Mike Peterson zijn genomineerd in de categorie Grootste Talent en Samantha Steenwijk, John de Bever en André Hazes Jr. maken kans op een award in de categorie Favoriete Single.
De Buma NL Awards worden uitgereikt op maandag 14 september in Den Bosch.

Lees meer

 

PRS vernieuwt deal Spotify maar sleept SoundCloud voor rechter

De Britse auteursrechtorganisatie PRS For Music voor de komende twee jaar een nieuwe, pan-Europese licentiedeal gesloten met Spotify. Ook het repertoire van 40 onafhankelijke muziekuitgevers, dat wordt vertegenwoordigd door IMPEL, maakt deel uit van de licentie.
De al vijf jaar slepende onderhandelingen met SoundCloud daarentegen hebben niet tot overeenstemming geleid. PRS sleept de streamingdienst voor de rechter omdat die songwriters niet zou willen betalen voor het afspelen van muziek via zijn huidige platform.
SoundCloud betreurt de rechtsgang uiteraard, maar BASCA (de British Academy of Songwriters, Composers and Authors) ondersteunt de stap van PRS.
Lees hier, hier en hier meer.

 

 

Ook interessant...

 

terug