Nieuws

Nieuwsbrief week 28, 2020

Fusie BAM! en Popauteurs.nl goedgekeurd door de beide ALV’s

Beste leden van Popauteurs.nl,

Maandag 29 juli jl. hebben de leden van Popauteurs.nl unaniem ingestemd met de plannen om tot een definitieve fusie te komen met collega-auteursvereniging BAM! Tijdens een gelijktijdige ALV van BAM! is ook daar door de aanwezige leden unaniem akkoord gegeven voor het plan om uiteindelijk in september a.s. tot de formele fusie te komen. Daarmee zal de nieuwe vereniging, genaamd BAM! Popauteurs, de grootste auteursvereniging van Nederland zijn, waardoor de belangen van onze leden nog beter in allerlei gremia behartigd kunnen gaan worden. Binnen het bestuur van de nieuwe vereniging krijgt Popauteurs 4 zetels tegenover 5 zetels voor BAM! Over hoe de bezetting van dit nieuwe bestuur eruit gaat zien, zal ik jullie begin september informeren.

Tot die tijd wens ik jullie allemaal een fijne vakantie voor zover mogelijk in binnen- of buitenland, blijf gezond en geniet van de zomer!

Vriendelijke groet,
Tom Peters, voorzitter

Boef verbreekt Spotify-record met single Tout Est Bon

De single Tout Est Bon van rapper Boef en zangeres Numidia heeft het record verbroken van meest gestreamde track in Nederland ooit op de eerste dag van release. Het nummer werd vorige week vrijdag, 3 juli uitgebracht en behaalde op die dag 679.000 Spotify-streams. Daarmee laten zij Verleden Tijd van Lil’ Kleine & Frenna (met 670.000 streams) en Bilal Wahib’s Tigers (652.000 streams) achter zich.
Vrijdag 10 juli verschijnt het derde studioalbum van Boef, Allemaal Een Droom. Daarvan zijn nu drie singles uitgebracht: Treinstation, Nooit Thuis en Tout Est Bon. Die kwamen alle drie op #1 binnen in de Single Top 100 en werden ook #1 trending op YouTube.
Eerder dit jaar verbrak hij al een ander record, met zijn documentaire Gewoon Boef op Videoland: nog niet eerder werd op dat platform een documentaire binnen 24 uur zo vaak gestreamd.

Componist Ennio Morricone (91) overleden

De Italiaanse componist en dirigent Ennio Morricone is overleden. Hij stierf in de nacht van zondag 5 op maandag 6 juli in een ziekenhuis in Rome op 91-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een val. Morricone componeerde de muziek voor honderden series en films, waaronder de westernklassiekers Once Upon A Time In The West en The Good, The Bad And The Ugly, beide van regisseur Sergio Leone. De componist leverde de muziek voor bijna alle films van Leone.
Ook in films van grote Hollywood-regisseurs als Brian De Palma en Quentin Tarantino werden Morricones composities gebruikt.
In 2007 kreeg hij een Oscar voor zijn hele oeuvre. Voor de soundtrack van The Hateful Eight nam hij in 2016 de Oscar voor beste originele muziek in ontvangst. Morricone werd zes keer genomineerd voor de prestigieuze Amerikaanse filmprijs. Daarnaast kreeg hij tientallen andere prijzen, waaronder Golden Globes en Grammy’s.

Spotify toont songteksten (maar nog niet in Nederland)

De ‘real-time lyrics’-functie, waarover je hier al eerder kon lezen, is nu ook daadwerkelijk door Spotify uitgerold. Hij is beschikbaar voor gebruikers in 26 landen: Argentinië, Brazilië, Colombia, Chili, Mexico, Peru, Bolivia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua, Panama, Paraguay, El Salvador, Uruguay, Vietnam, Filippijnen, Indonesië, Malaysië, Thailand, Taiwan, Singapore en Hong Kong. Niet toevallig markten waar karaoke een populair tijdverdrijf is. De songteksten worden vertoond in de taal waarin het nummer gezongen wordt. Ze worden zichtbaar als de gebruiker klikt op een nieuwe ‘Lyrics’-knop op het ‘Now playing’-scherm. De songteksten scrollen vervolgens vanzelf met de muziek mee.
Voor deze functionaliteit heeft Spotify een deal gesloten met leverancier Musixmatch. De twee werkten in 2015 en 2016 al eerder kortstondig samen.

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

terug