Nieuws

Nieuwsbrief week 2, 2020

Inzendingen Buma Awards 2020 welkom bij Buma Music in Motion

Tot 10 februari kunnen nieuwe inzendingen worden ingestuurd voor de Buma Awards Music in Media. De award-uitreiking is onderdeel van de Buma Music in Motion-conferentie, die dit jaar op 19 en 20 mei plaatsvindt in de Tolhuistuin in Amsterdam. Het programma met sprekers en sessies wordt later deze maand bekendgemaakt. De ticketverkoop start in februari. De award show is een apart evenement op 19 mei in The Loft in de hoofdstad. Adverteerders, bureaus, componisten, producenten, regisseurs en muzikanten kunnen hun werk inzenden voor een award in één van de negen categorieën:

  • Buma Award beste podcast, radio- en televisievormgeving
  • Buma Award beste originele compositie in documentaire, korte film, telefilm en animatie
  • Buma Award beste sync (in televisie, film, online)
  • Buma Award beste originele compositie in televisieseries
  • Buma Award beste originele compositie in trailers
  • Buma Award beste originele compositie in reclame (i.s.m. Adformatie)
  • Buma Award beste sync in reclame (i.s.m. Adformatie)
  • Buma Award beste originele compositie in film
  • BMIM New Talent Award

Uitreiking Popprijs 2019 tijdens Noorderslag

De Popprijs wordt zaterdag 18 januari a.s. tijdens Noorderslag in Groningen voor de 34ste keer uitgereikt. De Popprijswinnaar is altijd een goed bewaard geheim en het is dan ook nog niet bekend welke artiest wordt toegevoegd aan het selecte rijtje eerdere winnaars. Ronnie Flex (foto) mocht de prijs in 2019 in ontvangst nemen.
De Popprijs wordt uitgereikt aan de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Daarbij spelen zaken als bijzondere artistieke prestaties, nationaal en internationaal succes of een langdurige carrière alle een rol, maar geen daarvan is doorslaggevend: het uiteindelijke oordeel is aan de jury. Die bestond dit jaar uit Sharid Alles (NPO 3FM), Guus Bleijerveld (BV Pop/Popauteurs.nl), Lisa de Jongh (Patronaat), Gijsbert Kamer (De Volkskrant), Jan Douwe Kroeske (Double 2), Joey Ruchtie (De Oosterpoort/Eurosonic Noorderslag) en Job de Wit (freelance journalist) en Diederik van Zessen (freelance contentmanager).

Tencent neemt 10% aandelen Universal over

Op de laatste dag van het vorige jaar vond op de valreep een van de belangrijkste gebeurtenissen van 2019 plaats. Een consortium, bestaande uit het Chinese technologiebedrijf Tencent, dochteronderneming Tencent Music en een aantal investeerders heeft 10% van de aandelen Universal Music Group overgenomen van Vivendi. Met de transactie was 3,36 miljard dollar gemoeid. Oftewel: Universal Music als geheel heeft een waarde van 33,6 miljard dollar. Het consortium kan het aandelenpakket tot 15 januari 2021 tegen dezelfde condities ophogen tot 20%. De investering moet Universal meer financiële slagkracht geven om zijn positie op de Aziatische markt te verstevigen.
Tencent en UMG zijn ook van plan een aanvullende overeenkomst te sluiten, waarmee Tencent aandeelhouder zou worden in de activiteiten van UMG in China. Omdat een dergelijke deal moet worden goedgekeurd door de kartelwaakhonden, verwachten de partijen hierover halverwege dit jaar nadere uitspraken te kunnen doen. Vakblad Billboard legt uit waarom de investering van Tencent in Universal goed nieuws voor de muziekindustrie is.

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

terug