Nieuws

Nieuwsbrief week 40, 2018

HERINNERING: Algemene Ledenvergadering op 8 oktober

Op 8 oktober a.s. vindt in de Roode Bioscoop op het Haarlemmerplein 7 in Amsterdam de ALV van Popauteurs.nl plaats. Vanaf 18.00u ben je welkom voor een gratis buffet, waarna de vergadering start om 19.15u.

Naast dat wij met jullie de Algemene Ledenvergadering van Buma Stemra van 29 oktober willen voorbereiden en nog een paar belangrijke zaken hebben toe te lichten, hebben we de volgende gastsprekers:
- Markus Bos (directeur Sena)
- Rudo de Raaff (komt vertellen over promotie 2.0)
- En andere interessante sprekers

De vergadering zal rond 22.30u afgelopen zijn. Reiskosten worden volledig vergoed!
Vriendelijk verzoek: laat i.v.m. het buffet even weten dat je komt via info@popauteurs.nl

Nieuwe ‘Popkwesties’-video staat online

Het bestuur van Popauteurs.nl heeft een aantal video’s laten opnemen, waarin een uitleg wordt gegeven over eventuele vragen of problemen waar je als auteur voor kan komen te staan. De serie heeft dan ook de naam ‘Popkwesties’. De video’s bevatten bijvoorbeeld een uitleg over wat wel en niet is toegestaan met betrekking tot sampling, en beantwoorden vragen als ‘hoe krijg ik mijn nummers op Spotify-playlists?’ en ‘mag ik een buitenlandse track zo maar vertalen en uitbrengen?’.
We plaatsen elke twee weken zo’n video op de Popkwesties Video’s-pagina en kondigen die in de nieuwsbrief aan. Deze week hebben we een video online gezet waarin wordt uitgelegd hoe streaming de muziek heeft veranderd.
Op de openingspagina van onze website staat een link naar de video’s die tot nu toe gereleaset zijn:
- Hoe belangrijk is het om een uitgever te hebben?
- Waar moet je op letten bij een contract met de uitgever?
- Wat zijn de do’s en don’ts voor artiesten op social media?
Uiteraard zijn ze ook op YouTube te zien.

 

 

 

 

 

 

 

Winnaars Buma NL Awards 2018

Onder anderen Marco Borsato, André Hazes, Lil’ Kleine, Wende, Wesly Bronkhorst, Ronnie Flex en Nielson waren afgelopen maandagavond, 1 oktober, in het Utrechtse TivoliVredenburg de belangrijkste winnaars tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards. Nieuw waren de categorieën Helden Oeuvreprijs die postuum naar Koos Alberts ging en Beste Act Levenslied die gewonnen werd door Jannes. Eerder had Thomas Tol uit handen van Minister van OC&W Ingrid van Engelshoven al de Lifetime Achievement Award mogen ontvangen.
Alle winnaars zijn in dit overzicht terug te vinden.
Popauteurs.nl-voorzitter Tom Peters kreeg uit handen van Frans Bauer de Buma NL Industry Award uitgereikt. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon die werkzaam is in de Nederlandse muziekindustrie en zich gedurende een langere periode verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandstalige muziek. Lees hier het juryrapport.
(Foto: Ruben May)

Verslag debat ‘Werken voor een kratje bier’

Vorige week vond in Nieuwspoort in Den Haag een debat over auteursrechten plaats met politici en makers, onder de noemer ‘Werken voor een kratje bier’. Deze bijeenkomst was door Platform Makers georganiseerd voorafgaand aan het Algemeen Overleg Auteursrecht op 4 oktober in de Tweede Kamer. De naam van het debat was gelijk aan die van een recente publicatie, waaruit bleek dat het op 1 juli 2015 ingevoerde auteurscontractenrecht vooralsnog slechts zeer beperkte effecten gehad heeft. Onder leiding van journalist Frénk van der Linden en zijn sidekick, actrice en scenarioschrijfster Marjolein Beumer, kwamen makers Esmé Lammers (regisseur), Will Maas (muzikant en docent), Inge van Mill (fotograaf), San Fu Maltha (producent) en Ruud Rogier (fotojournalist), en beleidsmakers Peter Kwint (Tweede Kamerlid SP), Paul Solleveld (voorzitter Platform Creatieve Media Industrie) en Erwin Angad-Gaur (voorzitter Platform Makers) aan het woord.
Lees hier het verslag van het debat.
(Foto: Wilmar Dik)

Ook interessant:

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

terug