Nieuws

Nieuwsbrief week 16, 2018

Juke biedt veel muziek van eigen bodem

Halverwege 2017 startte Juke, de nieuwe muziekstreamingdienst van Talpa Radio en MediaMarkt, in bèta. Na uitgebreid testen is de dienst nu officieel gelanceerd, met een catalogus van 50 miljoen liedjes. Juke mikt op mensen die nog geen muziek streamen en graag naar artiesten van eigen bodem luisteren. Binnen twee jaar moet een miljoen klanten geworven zijn en moet het Nederlands tweede streamingdienst zijn.
Directeur Patrick Goldsteen toont zich in een interview met het Algemeen Dagblad vol vertrouwen: “Al onze concurrenten zijn buitenlandse spelers. Doordat wij met de radiostations van Talpa wekelijks 7,3 miljoen luisteraars bereiken, kennen wij de voorkeuren van Nederlandse muziekliefhebbers als geen ander. Wij onderscheiden ons verder doordat Juke-abonnees naar alle radiostations kunnen luisteren. Gebruikers willen een totaalaanbod, vandaar dat ze ook uit onder meer 3FM en Qmusic kunnen kiezen.”
De focus op Nederlandse muziekliefhebbers uit zich volgens Goldsteen verder door veel aandacht voor muziek van eigen bodem. “We werken samen met radio-dj's en artiesten als Bløf en Ilse DeLange. Zo heeft Ilse haar eigen playlist op Juke met muziek die haar inspireert. Armin van Buuren deelt bij ons een R&B-lijst, totaal andere muziek dan mensen van hem gewend zijn.”
Het hele interview is hier te lezen.

 

Meer Buma Awards 2018 tijdens Buma Music in Motion

Op 23 mei vindt Buma Music in Motion plaats. Deze jaarlijkse conferentie in Amsterdam richt zich op het gebruik van muziek in film, games, televisie en reclame. Om de succesvolste mensen die de muziek voor deze media componeren te onderscheiden, worden gedurende dit event Buma Awards uitgereikt in de volgende categorieën:

Nederlandse componisten en muzikanten die in opdracht componeren, evenals young professionals en studenten compositie en/of sound design voor media worden vanaf nu uitgenodigd via de bovenstaande links hun beste werken uit 2017 in te zenden om kans te maken op een Buma Award. De inzendingen dienen 23 april 2018 binnen te zijn. Een vakjury zal de inzendingen beoordelen.
Deze Buma Awards worden uitgereikt tijdens het Buma Music in Motion Dinner op 22 mei in New York Film Academy Café in Amsterdam. Tickets voor dit diner zijn te koop via de BMIM website.

 

Aankoop Loudr helpt Spotify rechthebbenden te identificeren

Spotify heeft een deel van het geld dat de beursgang opbracht goed besteed. De streamingdienst heeft voor een niet gespecificeerd bedrag het bedrijf Loudr gekocht. Loudr, dat in 2013 werd opgericht, maakt producten en diensten die ‘makers, aggregators en muziekdiensten helpen rechthebbenden te identificeren, mechanische rechten te respecteren en royalty’s te betalen aan uitgevers’. Daartoe heeft het gepatenteerde technologie ontwikkeld, die automatisch metadata verwerkt en vervolgens opnamen aan composities koppelt, zodat muziekuitgevers en songwriters hun rechtmatige vergoedingen kunnen ontvangen. Juist het clearen van die mechanische rechten is voor Spotify in de VS een lastig traject gebleken, met verschillende rechtszaken tot gevolg.
De door Loudr ontwikkelde technologie werd tot nu toe vooral ingezet door digitale aggregators als CD Baby, SoundDrop en Zebralution.

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

terug