Nieuws

Nieuwsbrief week 26, 2017

Contributie Popauteurs.nl

De komende weken zullen wij de facturatie voor de contributie over 2017 ter hand nemen. Dit betekent dat je je factuur als bijlage in een e-mail kunt verwachten.
Ben je het afgelopen jaar veranderd van e-mailadres? Stuur dan even een mailtje naar administatie@popauteurs.nl. Wij veranderen dat dan in de administratie. Ook als andere gegevens (zoals telefoonnummer en/of adres) zijn veranderd: graag even een mailtje naar de administratie. Bij voorbaat dank!

 

Doeland voorziet het digitale eindspel van de muziekindustrie

De Algemene Ledenvergadering van Popauteurs.nl werd onlangs door zo’n 50 leden bezocht. Bedankt voor de grote opkomst! Een van de sprekers was Denis Doeland. De essentie van zijn voordracht komt ook ter sprake in een recent opiniestuk op Emerce. Daarin betoogt Doeland dat volledig geautomatiseerde communicatie de weg is die ingeslagen moet worden. Alleen artiesten, maar ook festivalorganisatoren, die hun relatie met hun fans digitaal optimaliseren zullen op termijn kans hebben te overleven.
Voor wie niet bij de ALV aanwezig kon zijn: lees hier het complete artikel.
 

 

 

Buma NL promoot álle Nederlandstalige muziek

TivoliVredenburg in Utrecht wordt maandag 2 oktober de nieuwe locatie van Buma NL 2017: dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers, labels en muziekliefhebbers kunnen weer een dag lang netwerken en aanschuiven bij interactieve panels, discussies, masterclasses en showcases.
Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur, zegt behalve de nieuwe, meer centraal gelegen locatie weinig aan het evenement te willen veranderen: “Net als bij de uitverkochte laatste edities kiezen we ook nu weer voor een brede opzet, gericht op álle vormen van Nederlandstalige muziek. Dus zowel het levenslied als Nederlandstalige pop en wat ik zou willen omschrijven als de Nederlandstalige alternatieve muziek, zoals Spinvis en Eefje de Visser.”
Kaarten vanaf €29,95 zijn te bestellen via www.buma.nl/tickets.

 

 

Oproep Bandier aan streamingdiensten: vermeld de songwriters!

Bestuursvoorzitter en ceo Martin Bandier van Sony/ATV Music Publishing roept streamingdiensten op om songwriters de credits te geven die zij verdienen. Hij erkent dat componisten en uitgeverijen beginnen mee te profiteren van de steeds hogere inkomsten door het succes van streaming. Daar voegt hij echter aan toe dat het de goede kant op gaat, maar dat de verhoudingen tussen songwriters en publishers enerzijds en uitvoerenden en labels anderzijds scheef zijn, waardoor zijn achterban niet zoveel van de streamingrevolutie profiteert als zou moeten. “Zonder componisten zouden er geen streamingdiensten zijn,” voegt hij daaraan toe. Daarom zouden er ook uitgebreidere song credits moeten worden opgenomen.

 

 

Ook Apple Music wil minder royalty’s gaan betalen

Volgens een rapport van Bloomberg verlopen de lange termijn licentiecontracten van zowel Apple Music als iTunes met de muziekmaatschappijen eind deze maand. Als voorschot op de heronderhandelingen vraagt Apple om de doorbetaling aan de labels terug te brengen van de huidige 58% van de omzet naar een lager percentage, dat dichter bij dat van Spotify ligt. Naar verluidt heeft Spotify met Universal Music nu een deal gebaseerd op 52%. Die verlaging vindt echter pas doorgang als wordt voldaan aan ambitieuze groeidoelstellingen. Volgens de bronnen van Bloomberg zou de industrie bereid zijn tegemoet te komen aan de vraag van Apple, mits ook die zijn handtekening zet onder een forse groei van het aantal betalende abonnees. Ook zou Apple iTunes moeten blijven promoten in belangrijke downloadmarkten.

 

Ook interessant:

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

SaveSave

SaveSave

terug