Nieuws

Nieuwsbrief week 24, 2017

Spotify eert songwriters met ‘Secret Genius’-programma

Spotify heeft ‘Secret Genius’ gelanceerd, een wereldwijd initiatief om de aandacht te vestigen op de bijdrage die auteurs, componisten en producers leveren aan de muziekindustrie en de carrières van artiesten. Het project bestaat uit een aantal onderdelen. Dit najaar wordt een eerste award show georganiseerd, waarbij de beste songwriters, producers en uitgevers uit de industrie in het zonnetje gezet worden. Dit moet een jaarlijkse happening worden. Ook zijn 13 songwriters van over de hele wereld geselecteerd als ambassadeurs van het programma. Zij zullen writers camps geven (Songshops genaamd). Er worden gecureerde playlists samengesteld met de grootste hits van bepaalde schrijvers en tot slot zullen de beste songwriters in podcasts ingaan op de verhalen achter bekende composities, met de nadruk op het creatieve proces. Het zou mooi zijn als Spotify voortaan ook de songwriting credits bij de liedjes zou gaan vermelden…

 

Apple Music groeit door naar 27 miljoen betalende gebruikers

Apple Music heeft bevestigd dat het nu meer dan 27 miljoen abonnees heeft. Alleen al het laatste halfjaar kwamen er 7 miljoen betalende gebruikers bij. Niet eerder, los van het moment waarop Apple Music gelanceerd werd, eind 2015, trok het platform binnen zes maanden zoveel nieuwe abonnees. Een indrukwekkend feit, maar niet zo indrukwekkend als de laatste groeicijfers van Spotify. Music Business Worldwide herinnert eraan dat Spotify heeft aangegeven dat het eind maart de 50 miljoen betalende gebruikers gepasseerd was, 10 miljoen meer dan het een half jaar daarvoor had.
App-ontwikkelaars hebben ondertussen van Apple de nieuwe MusicKit API ter beschikking gekregen. Daardoor kunnen zij gebruikers met een Apple-abonnement voortaan in staat stellen via hun apps complete liedjes te beluisteren.

 

Spotify en Max Martin gaan strijd tegen ongelijkheid aan

“Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de muziekindustrie. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar over het algemeen zul je niet veel vrouwelijke producers, A&R-mensen, agenten of artiestenmanagers vinden. Dat komt omdat vrouwen in het verleden niet verwacht of aangespoord werden om op die plekken een carrière op te bouwen,” aldus Spotify Nordic-md Jenny Hermanson tegenover Music Ally. “Sterker nog: het overgrote merendeel van de auteurs en componisten is ook man. Er beginnen zich wel meer vrouwen te manifesteren, maar dat is nog maar een druppel op een gloeiende plaat.”
Om die reden heeft Spotify in Zweden, in samenwerking met de Zweedse muziekuitgeversorganisatie Musikförläggarna en Max Martin’s MXM Publishing het Equalizer Project opgezet. Doelstelling van het initiatief is de ongelijkheid in de muziekbranche terug te dringen. Lees er hier meer over.

 

Ook interessant:

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

terug