Nieuws

Nieuwsbrief week 20, 2017

Muzieklicentiedienst Songtradr breidt diensten uit

Songtradr heeft zijn diensten voor componisten, artiesten en licentienemers uitgebreid. In de laatste update wordt schrijvers en uitvoerenden de mogelijkheid geboden push-berichten te ontvangen op elk gewenst mobiel apparaat. Daarin wordt real-time de voortgang weergegeven van hun aangeboden nummers en catalogus. Pro-abonnees krijgen bovendien diepere analytische hulpmiddelen tot hun beschikking, voorrang bij exclusieve licentiedeals en lagere transactiekosten.
Songtradr is een online muzieklicentieplatform, waarop muziek van meer dan 60.000 artiesten en componisten, ongeacht genre of taal, voor sync-doeleinden wordt aangeboden aan smaakmakers, apps, tv- en filmmakers.

 

Verrassend: herlancering downloaddienst eMusic

Ondanks het feit dat de verkoop van downloads de laatste jaren in een vrije val geraakt is, is digitaal muziekplatform eMusic opnieuw van start gegaan als een op abonnementen gebaseerde downloaddienst. eMusic kwam in 1998 als een van de eerste digitale muziekwinkels op de markt en werd in 2015 overgenomen door de Israëlische mediastartup TriPlay. Dat heeft de afgelopen jaren besteed aan het compleet opnieuw opbouwen van het platform.
eMusic draait nu volledig op een door TriPlay ontwikkelde cloud-technologie en biedt een catalogus van 32 miljoen drm-vrije tracks aan. De catalogus focust op indie-muziek, klassiek en jazz.
Er zijn verschillende abonnementsvormen, variërend van gratis (dat gebruikers ongelimiteerde cloudopslag biedt) tot betaalde modellen van $3,99 per maand (voor een ongelimiteerd aantal downloads tegen sterk gereduceerde prijzen) tot $29,99 per maand (voor de ‘echte muziekliefhebber’).

 

Sony/ATV verbetert royalty portal voor componisten

Sony/ATV Music Publishing heeft een aantal upgrades gedaan aan zijn royalty portal Score. Dit systeem biedt de bij Sony/ATV aangesloten songwriters toegang tot een grote hoeveelheid transparante data m.b.t. hun inkomsten. In plaats van te hoeven wachten tot het eind van een statement-periode, hebben zij zo real-time inzicht in hun royalty’s.
Sinds de recentste update kan de data worden doorzocht en gesorteerd op songtitel, inkomstenbron, tijdsperiode en territorium. De nieuwe feature Scorecard geeft gebruikers een samenvatting van de schrijvers’ royalty’s voor zowel de huidige als vorige perioden.
De komende maanden wordt ook een app uitgebracht, waarmee de portal toegankelijk wordt via smartphones en tablets.

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

SaveSave

terug