Nieuws

Nieuwsbrief week 16, 2017

Datum ALV 2017 bekend; save the date!

Er komt weer een algemene ledenvergadering aan. Niet alleen een gezellig weerzien met andere leden van Popauteurs.nl, maar ook en vooral een gelegenheid om te horen wat we het afgelopen jaar voor je hebben gedaan, de komende tijd van plan zijn en om daarover mee te praten. De datum is vastgesteld op 19 juni a.s. De ALV begint om 20.00 uur en vindt plaats in Amsterdam. Houd die datum alvast vrij, zodat we weer veel leden kunnen verwelkomen. Meer informatie volgt binnenkort.

 

Extreem succes Boef zorgt voor vliegwieleffect

En opeens, zo leek het voor velen, was daar de definitieve doorbraak van Boef. ‘Big time’, mag je wel zeggen. Want terwijl overal ter wereld streamingrecords gebroken werden door Drake, ‘was er een klein landje dat dapper standhield’ en waar Boef daar nog eens overheen ging. Een paar weken later zijn de cijfers alleen nog maar indrukwekkender: de videoclip bij Habiba (die begin deze week een 3FM Award kreeg voor Beste Video) is inmiddels 14 miljoen keer bekeken, de track is al bijna 13 miljoen keer gestreamd (alleen al op Spotify) en daarmee dubbelplatina, Slapend Rijk (met Sevn Alias) en Salam (met Soufiane Eddyani) zijn platina en bijna alle andere albumtracks goud. Het album Slaaptekort zelf, dat ook fysiek is uitgekomen, is al hard op weg naar platina.
De verwachtingen waren van tevoren hooggespannen, maar de grootte van dit succes heeft eigenlijk iedereen verrast. Ook Warner Music. Lees hier een interview met A&R-manager Bo de Raaff.

 

 

Nieuwe editie Muzikantengids verschenen

De Muzikantengids is het handboek voor de popmuzikant. Vanwege zijn veelzijdigheid en diepgang hebben al velen er baat bij gehad. Van de slimste promotietrucs tot de kleine lettertjes in het publishingcontract; alle fijne kneepjes van het vak worden helder en overzichtelijk uitgelegd.
Deze maand is een nieuwe, zesde editie van de Muzikantengids verschenen. Die is volledig geactualiseerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale muziekdiensten, auteursrecht, subsidies en belastingen. Met aansprekende voorbeelden en een uitgebreide adressenlijst is de Muzikantengids het handboek voor iedere muzikant, producer, zanger(es), rapper of dj. Lees meer op de website.

 

 

ASCAP, SACEM, PRS For Music verbeteren incasso via blockchain

Een van de onderwerpen die de publishingwereld op dit moment bezighoudt, is blockchain. Wat betekent deze technologie voor de toekomst van rechtenorganisaties en publishers? In een Entertainment Business-special laten verschillende muziekuitgevers hun licht schijnen op deze nieuwe ontwikkeling en vertellen of ze blockchain zien als kans of als bedreiging. Ze zijn het er in elk geval over eens dat hun eigen rol nog lang niet is uitgespeeld.
Er zijn veel ontwikkelingen op dit gebied. Dit is een van de recentste: drie van de grootste collectief beheersorganisaties ter wereld, ASCAP (VS), SACEM (Frankrijk) en PRS for Music (Groot-Brittannië) hebben de handen ineen geslagen. Met gebruikmaking van de blockchaintechnologie gaan ze werken aan een nieuw model voor de opslag en het beheer van metadata, zodat ze de doorbetaling van royalty’s aan rechthebbenden kunnen versnellen.

 

 

Ook interessant:

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

SaveSave

SaveSave

terug