Nieuws

Nieuwsbrief week 14, 2017

Nederlanders downloaden vaker uit illegale bron dan andere Europeanen

Vijftien procent van de Nederlanders heeft het afgelopen jaar content uit illegale bron binnengehaald, tegenover tien procent van de Europeanen. Dat blijkt uit een door onderzoeksbureau Deloitte samengesteld rapport in opdracht van de European Union Intellectual Property Office. Ten behoeve van het onderzoek werden 26.500 mensen van 15 jaar en ouder ondervraagd.
69 procent van de Nederlanders geeft aan bereid te zijn te stoppen met illegaal downloaden als er betaalbare legale alternatieven zijn. Die intentie wordt door 71 procent van de Europeanen afgegeven. 44 procent van de Nederlanders heeft de stap naar toegestane alternatieven het afgelopen jaar al daadwerkelijk gemaakt en betaald voor legale content. Dit percentage ligt op Europees niveau op 27.
Lees hier het complete rapport.

 

SoundCloud Go en Go+ nu ook in Nederland uitgerold

Een jaar na de introductie in de VS heeft SoundCloud zijn diensten Go en Go+ nu ook in Nederland gelanceerd. Het zijn twee betaalmodellen, waarmee het Duitse bedrijf de concurrentie aangaat met streamingdiensten als Spotify.
Met SoundCloud Go krijgen consumenten, voor €5,99 (web/android) of €7,99 (iOS) per maand, toegang tot 120 miljoen tracks. Premiumdienst Go+ biedt daar bovenop, voor €9,99 (web/android) of €12,99 (iOS) per maand, toegang tot 30 miljoen exclusieve nummers. In beide gevallen zonder advertenties en ook offline. Echter niet iedereen is enthousiast over de diensten. De gratis variant van SoundCloud blijft overigens ook bestaan, maar daar krijgen gebruikers vanaf nu advertenties voorgeschoteld.

 

Spotify sluit deal met Universal en gaat windows toestaan

Na lang onderhandelen heeft Spotify met de grootste van de drie majormuziekmaatschappijen weer een meerjarige wereldwijde licentiedeal gesloten. Naar verwachting heeft Universal Music ingestemd met een lagere afdracht door Spotify. De labels ontvingen tot nu toe 55% van de inkomsten, maar Spotify zette tijdens de onderhandelingen in op een verlaging daarvan richting de 50%.
In ruil daarvoor moet de streamingdienst nu vooraf gestelde targets halen op het gebied van het aantal betaalde abonnees. Lukt dit niet, dan zou de verlaging van de uitbetaling uitgesteld of zelfs ongedaan gemaakt worden. Bovendien heeft Spotify ermee ingestemd iets te doen wat sommigen voor onmogelijk hielden: vanaf nu mogen Universal-artiesten ervoor kiezen om hun nieuwe album twee weken lang exclusief aan Premium-abonnees aan te bieden, voordat het ook door niet-betalende gebruikers kan worden beluisterd. Taylor Swift, kom er maar in…

 

Ook interessant:

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

SaveSave

terug