Nieuws

Nieuwsbrief week 10, 2017

De Ledenraad presenteert: Buma/Stemra en jij; wat is jouw ervaring?

De Ledenraad organiseert op maandag 20 maart een avond met als thema ‘Buma Stemra en jij; wat is jouw ervaring?’. De avond is bedoeld om, onder het genot van een drankje, op een laagdrempelige manier met de Ledenraad en andere muzikanten te brainstormen over wat er anders/beter geregeld kan binnen Buma/Stemra en rondom jouw auteursrecht.
Iedere muzikant, producer, uitgever, mediacomponist of klassieke componist is welkom om op een informele manier te brainstormen en zijn vragen te stellen aan de leden van de Ledenraad. De Ledenraad zal alle nuttige suggesties en ideeën meenemen en zich inspannen om tot werkbare oplossingen met het bestuur en de directie van Buma/Stemra te komen.
Ieder aangesloten lid van Popauteurs.nl is welkom. De Melkweg in Amsterdam is de gekozen locatie, de Ledenraad moedigt je van harte aan om te komen. De eerste paar biertjes zijn van ons. Hopelijk tot dan!

Maandag 20 maart 2017, 20.00u
De Melkweg Amsterdam, café bovenverdieping

 

Buma Awards voor Afrojack en Matt Simons; Gouden Harp voor Frits Spits

In Hilversum zijn deze week de Buma Awards - de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen voor componisten en tekstdichters – uitgereikt. Op de vierde editie van het Buma Awards Gala waren er Buma Awards voor onder andere Matt Simons als de meest gekochte, gestreamde en gedraaide artiest Nationaal. Afrojack en Giorgio Tuinfort deden het internationaal het beste. Radiomaker Frits Spits werd onderscheiden met een Gouden Harp.
Bassist, componist en tekstschrijver Peter Slager ontving de prestigieuze Lennaert Nijgh Prijs voor de teksten die hij heeft geschreven voor Bløf en voor zijn soloalbum Slik. De Buma Classical Award was voor componist Johan de Meij, een internationaal zeer gerenommeerd en meervoudig onderscheiden dirigent en componist.
Ook waren er Buma Awards voor Ward Henselmans, zowel in de tv-audiovormgeving (24 Kitchen) als radio-audiovormgeving (NPO Radio 1). Componisten Paul Deetman & André Ettema en Renger Koning werden onderscheiden in respectievelijk reclamemuziek (trailer Daredevil) en film (Bezness as Usual). Componist/tekstschrijver Hans van Hemert ontving een Lifetime Achievement Award.
Lees hier het overzicht van alle winnaars.
Foto: foto Patrick van Beek.

 

 

 

Spotify en Apple bereiken beide ruim 2,5 miljoen Nederlanders

In januari 2017 hadden streamingmuziekdiensten Spotify en Apple Music beide een bereik van meer dan tweeëneenhalf miljoen personen in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van GfK DAM (wat staat voor Digital Audience Measurement). Spotify bereikte 24% van de Nederlanders boven de 13 jaar (3,3 miljoen personen); Apple Music 19% (2,7 miljoen personen). De diensten werden door meer mannen dan vrouwen gebruikt.
Voor Spotify is het bereik vooral hoog onder jongeren (onder de 35 jaar), terwijl Apple Music door een breder publiek gebruikt werd. Meer dan driekwart van alle Spotify-bezoeken vond plaats via de smartphone. Bij Apple Music was dat twee derde. Een derde van de Apple-gebruikers bediende zich van een tablet.

 

 

 

Wereldwijde omzet ‘recorded music’ met $1,1 miljard gestegen

Toen in de loop van het afgelopen jaar de omzetten van de major muzieklabels naar buiten kwamen, groeide het besef dat 2016 een keerpunt zou worden voor ‘recorded music’. Eindelijk zou streaming de industrie weer laten groeien. Nu de jaarcijfers bekend zijn, blijkt het beeld nog positiever dan het al leek. De markt voor muziekopnamen groeide wereldwijd met 7% tot $16,1 miljard, een omzetplus van $1,1 miljard. Dit is verreweg de grootste groei voor de muziekindustrie sinds de omzetten eind vorige eeuw door diensten als Napster in een vrije val terecht kwamen.
Onderzoeksbureau MIDiA analyseert de cijfers en werpt een blik in de toekomst.

 

 

 

Ook interessant:

 

 

Kijk op onze website www.popauteurs.nl hoe je snel met ons in contact komt!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

terug