Pop-beroepsverenigingen BAM! en Popauteurs.nl fuseren en vormen samen de grootste popvereniging van Nederland: BAM! Popauteurs

Om juist in deze moeilijke tijden een eenduidig geluid te laten horen, fuseren beroepsverenigingen BAM! (Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten) en Popauteurs.nl. De nieuwe vereniging BAM! Popauteurs is de grootste popvereniging van Nederland. BAM! Popauteurs vertegenwoordigt songwriters uit alle genres: van dance tot hiphop, van levenslied tot indie. De leden van de nieuwe vereniging zijn samen goed voor meer dan 100 nationale en internationale prijzen, waaronder 42 Buma Awards, 23 Gouden Harpen en 35 Edisons.

Het zijn moeilijke tijden voor popmuzikanten en songwriters. Het is onzeker wanneer er weer op een normale wijze getourd kan worden, en tot die tijd is het aanpoten om overeind te blijven. Juist in deze onzekere periode is het belangrijk dat de belangen van popmusici goed en helder worden verdedigd, en ervoor te zorgen dat de nodige maatregelen genomen worden, zodat popmuzikanten ook in de toekomst kunnen blijven werken aan een duurzame carrière. Om samen een vuist te kunnen maken, hebben BAM! en Popauteurs.nl besloten om te fuseren. Vanaf 7 september zullen ze gezamenlijk verder gaan onder de naam BAM! Popauteurs.

Popauteurs.nl ontstond vanuit PALM en de Vereniging van Woord- en Toondichters der Lichte Muziek (WTL), en heeft in zijn lange historie veel kennis opgebouwd. BAM! werd in 2015 opgericht door een nieuwe generatie popartiesten, waaronder Casper Starreveld (Kensington) en Torre Florim (De Staat). Samen heeft BAM! Popauteurs straks honderden leden, waaronder ook een groot aantal gerenommeerde namen, zoals John Ewbank en Guus Meeuwis. De nieuwe vereniging zal vertegenwoordigd zijn binnen alle relevante muziekorganen, zoals Buma/Stemra, Sena, Norma, de Popcoalitie, Platform Makers en tal van andere organisaties in binnen- en buitenland, waaronder de Europese songwriters- en componistenvereniging ECSA en de wereldwijde componisten council CIAM.

Arriën Molema, ad-interim voorzitter van het fusiebestuur van BAM! Popauteurs: “Met de ervaring van Popauteurs.nl en de energie van BAM! hebben we een sterke combinatie te pakken. Hiermee gaan we de komende jaren strijden voor een betere positie voor songwriters op onder andere online-gebied. Daarnaast maken wij ons sterk voor meer zichtbaarheid voor deze groep auteurs, die kwetsbaar is ten opzichte van de vele marktpartijen en vaak tussen wal en schip valt bij overheidssteun. Juist in deze periode, die gekenmerkt wordt door COVID-19, is de noodzaak hiervan extra duidelijk geworden.”

Met de fusie houdt Popauteurs.nl op te bestaan. Vanaf vandaag is de website www.bampopauteurs.nl online en vind je ons op Facebook en Instagram. Alle communicatie – van facturen tot nieuwtjes - verloopt voortaan via BAM! Popauteurs. Voor Popauteurs.nl-leden blijft het goede uit het verleden uiteraard behouden. Zoals het juridisch spreekuur, bijvoorbeeld. Het aantal ledenevenementen zal worden uitgebreid.

Voortaan is BAM! Popauteurs te bereiken via
info@bampopauteurs.nl
www.bampopauteurs.nl